top of page
De-Hoeven-Ovaal.png

Een plek waar tijd en ruimte is voor ontmoeting, aandacht én genieten.


 

Heeft u geheugenproblemen of (beginnende) dementie, en woont u nog zelfstandig, maar valt u dit zo nu en dan moeilijk? Dan is onze de dagbeleving voor u een goede oplossing.  
 

Dagbeleving

Deelnemen aan de dagbesteding zorgt voor structuur en houvast, maar geeft u bovenal een fijne invulling van de dag. Daarnaast ontlast dagbesteding ook de partner en/of mantelzorger. Zo krijgen ze extra energie om u op andere momenten weer beter te kunnen ondersteunen.

Wil je een dagje meedraaien? Dat kan! Neem contact met ons op. 

We focussen ons op wat u nog wel kunt en waar u geluk uithaalt. Dat is positieve zorg op maat, waarin uw levensvreugde centraal staat. Want goede zorg begint bij u goed voelen. 
Schermafbeelding 2021-07-30 om 22.55.35.png

De activiteit bepaalt u, dit houdt in dat dit per dag per bezoeker wisselt

Binnen ons ontmoetingscentrum is er één rode draad waar iedere dag opnieuw aandacht aan wordt geschonken: humor, aandacht, warmte, positieve energie en veiligheid. Deze vijf pijlers worden onder andere vormgegeven door middel van muziek en beweging. Muziek is het stukje in het brein wat nog bewaard wordt ondanks het feit dat je dementie hebt. Bewegen zorgt voor stabiliteit en is goed voor uw motoriek en geheugen.

Het dagprogramma wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Daarbij is heel veel mogelijk o.a.:

  • Buiten wandelen, bewegen op muziek, yoga, Tai Chi en gymmen;

  • Muziek maken, samen zingen, oude muziekherinneringen ophalen doormiddel van quizshows;

  • Schilderen, tekenen en spelletjes;

  • Samen genieten van de maaltijd;

  • Gewoon bij de open haard zitten en de krant lezen;

  • Een ritje in de auto of er op uit met de D.U.O. fiets / elektrische tandem;

  • Werken in de moestuin;

  • Naar het terras, een museum, bowlen, biljarten, een concert of optreden, de film, etc.

Openingstijden
Onze dagbeleving is open van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.00 uur. Zowel het ontbijt, de lunch als de warme maaltijd is inbegrepen.

Wij gaan flexibel om met de tijden. Heeft u de voorkeur om later te starten of eindigen? Geen probleem. Wij passen de zorg zoveel mogelijk aan op de behoeftes van onze deelnemers.

Vervoer

Kan de bezoeker niet zelfstandig naar ons toekomen en woont men in de regio? Geen probleem, wij kunnen een rol spelen in het ophalen en thuisbrengen.

Schermafbeelding 2021-07-29 om 16.42.57.png
Wordt dagbesteding bij het ontmoetingscentrum vergoed?
De vergoeding voor de dagbesteding komt uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) indiceert de zorgbehoefte. Via het Centraal Administratiekantoor (CAK) betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage aan de overheid. Ook zonder indicatie kunt u bij ons terecht, u betaalt de kosten dan zelf. Wij helpen u graag op weg.
bottom of page