top of page
De-Hoeven-Ovaal.png

Een plek waar tijd en ruimte is voor ontmoeting, aandacht én genieten.


 

Heeft u geheugenproblemen of (beginnende) dementie, en woont u nog zelfstandig, maar valt u dit zo nu en dan moeilijk? Dan is onze de dagbeleving voor u een goede oplossing.  
 

Dagbeleving

Deelnemen aan de dagbeleving zorgt voor structuur en houvast, maar geeft u bovenal een fijne invulling van de dag. Daarnaast ontlast dagbeleving ook de partner en/of mantelzorger. Zo krijgen ze extra energie om u op andere momenten weer beter te kunnen ondersteunen.

Wil je een dagje meedraaien? Dat kan! Neem contact met ons op. 

Schermafbeelding 2021-07-30 om 22.55.35.png

Het programma van onze dagbeleving voor ouderen bepaalt u zelf

Binnen de dagbeleving van ons ontmoetingscentrum hebben we een aantal thema’s waar iedere dag opnieuw aandacht aan wordt geschonken: humor, aandacht, warmte, positieve energie en veiligheid. Deze vijf pijlers worden bij onze dagbeleving voor ouderen vormgegeven door middel van muziek en beweging. Muziek is het stukje in het brein wat nog bewaard wordt ondanks het feit dat u dementie heeft. Bewegen zorgt voor stabiliteit en is goed voor uw motoriek en geheugen. We focussen ons bij onze dagbeleving voor ouderen op wat onze bezoekers nog wel kunnen en waar zij geluk uit halen. Dat is positieve zorg op maat, waarin uw levensvreugde centraal staat. Want goede zorg begint bij u goed voelen. De activiteiten met ouderen wordt bij onze dagbeleving afgestemd op de wensen en mogelijkheden van onze bezoekers. Er zijn veel mogelijkheden in de beleving van uw dag:

  • Buiten wandelen, yoga en gymmen

  • Muziek maken, samen zingen en oude muziekherinneringen ophalen

  • Een ritje in de auto of er op uit met elektrische fiets

  • Werken in de moestuin

  • Een uitje naar het terras of museum

De dagbeleving laten vergoeden

De vergoeding voor onze dagvoorziening komt uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) indiceert de zorgbehoefte. Via het Centraal Administratiekantoor (CAK) betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage aan de overheid. Ook zonder indicatie kunt u bij onze dagbeleving terecht, u betaalt de kosten dan zelf.

Kom een dagje meedraaien

Wilt u een dagje bij onze dagbeleving meedraaien? Dat kan! Laat het ons weten door contact met ons op te nemen. Onze dagbeleving is open van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 17.00 uur. Gedurende de dag eten we warme maaltijden en lunch met elkaar. Wij gaan flexibel om met de tijden. We passen onze zorg zoveel mogelijk aan op behoeftes van onze deelnemers. Ook bieden wij mogelijkheden aan om u thuis te halen en brengen. Voor ouderen is het ook mogelijk om van onze dagbeleving gebruik te maken als u bij ons woont.

Schermafbeelding 2021-07-29 om 16.42.57.png

Bezoek onze dagbeleving voor ouderen in Eindhoven

De dagbeleving voor ouderen van Ontmoetingscentrum de Hoeven in Brabant, vlakbij Eindhoven, is een plek voor ontmoeting, aandacht én genieten. Heeft u geheugenproblemen of (beginnende) dementie, en woont u nog zelfstandig, maar valt u dit zo nu en dan zwaar? Dan is onze dagbeleving voor ouderen een goede oplossing voor u. Deelnemen aan de dagbeleving in Oirschot, in de buurt van Eindhoven, zorgt voor ouderen voor structuur en houvast. Verder geeft onder dagbeleving u bovenal een fijne invulling van de dag.

Wordt dagbeleving bij het ontmoetingscentrum vergoed?
De vergoeding voor de dagbeleving komt uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) indiceert de zorgbehoefte. Via het Centraal Administratiekantoor (CAK) betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage aan de overheid. Ook zonder indicatie kunt u bij ons terecht, u betaalt de kosten dan zelf. Wij helpen u graag op weg.
bottom of page