top of page
De-Hoeven-Ovaal.png

U bent van harte welkom!

Ons Woonzorghuis vult een belangrijk gat op in het huidige zorgaanbod. Vaak zit er voor mensen niets anders op dan hun thuis in te ruilen voor een groot verpleeghuis. Dat is een gigantische stap. De stap naar een Woonzorghuis is veel kleiner. Je gaat ergens anders wónen. Waar wel alle zorg is, en je dus veilig bent, maar waar vooral ook veel gezelligheid is en ruimte voor je eigen identiteit. 

 

Thuis bij de Hoeven 

Prettig kennis te maken

Wat wordt het nieuwe thuis van uzelf, uw partner, vader, moeder, vriend of familielid?

Het is een lastige beslissing. Wij helpen u daar graag bij, door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en advies te geven. En misschien nog wel belangrijker: door u de sfeer te laten proeven en te luisteren naar uw verhaal.

Een plek die ''zo thuis als mogelijk'' voelt.

Een alternatief voor het verpleeghuis: geen grote, gesloten instelling, maar kleinschalig en vertrouwd. Gerund door een vast en betrokken team.

U kunt de woonruimte geheel inrichten naar uw eigen smaak met uw eigen meubilair. 

Voel je thuis
Op ons Woonzorghuis bieden wij met een vast, betrokken team 7 dagen per week, 24 uur per dag welzijn, zorg en dagbesteding op maat. Bij alles in ons Woonzorghuis, van de inrichting tot de dagbeleving, hebben wij aandacht voor de specifieke behoeften van mensen met dementie. We houden rekening met uw eigen achtergrond en interesses. Doordat wij écht luisteren naar u als bewoner en uw naasten, en ons best doen te begrijpen waar u vandaan komt, leveren wij zorg afgestemd op uw wensen.

De deur staat altijd open
Ons Woonzorghuis biedt tien kamers, waarvan er twee geschikt zijn voor echtparen. In totaal is er ruimte voor 12 bewoners. Als bewoner kunt u de woonruimte inrichten naar uw eigen smaak en er is alle ruimte voor privacy. Onze voor- en achterdeur zijn gewoon open, zodat u kunt gaan en staan waar u wilt. Ook uw bezoek kan naar believen komen en gaan. 

Gezelligheid en leefplezier
Natuurlijk zijn er genoeg gezamenlijke ruimtes in het Woonzorghuis. Gezellig samen eten, genieten van een film of muziek, of rustig zitten in een fijne stoel, aan de leestafel of bij de warme haard in de huiskamer. Rondom het huis bevindt zich veel groen en een prachtige grote tuin.

Vers en smakelijk eten
In de keuken bereiden we dagelijks verse maaltijden. Iedereen die het leuk vindt mag meehelpen. Ook hier gaat het om aandacht en plezier! 

We zorgen ervoor dat we u écht goed leren kennen en spelen daar op in.

Wat kost wonen bij ons?

Voor de huur van uw kamer, inclusief alle hotel- en servicekosten betaalt u tussen de €1200,- en €2000,- per persoon per maand, afhankelijk van de prijsklasse van uw kamer (tarieven 2024). Uw zorgkosten krijgt u vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ) via het persoonsgebonden budget (PGB).

Wat is inbegrepen?

 • Huur van uw kamer​;

 • Alle maaltijden, dranken en tussendoortjes en drankjes van uw bezoek;

 • Onderhoud van uw kamer;

 • Kosten van de BMI

 • Verwarming, elektra, water, wifi, kabel en tv-abonnement in de gemeenschappelijk ruimtes;

 • Gemeentebelastingen (afval-, waterzuivering- en rioolheffing);

 • Parkeren op eigen terrein voor uw bezoek;

 • Schoonmaak en onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimtes en tuin, inclusief glasbewassing, installatie-onderhoud, lift, brandmeldcentrale, verwarmingsinstallatie, etc.

Welke kosten komen voor uw eigen rekening?

 • Toiletartikelen;

 • Kapper en pedicure;

 • Verzorging van de was;

 • Uw ziektekostenverzekering, en eventueel een WA- en/of inboedelverzekering.

Vergoeding van uw zorg via het pgb

Hebt u 24-uurszorg nodig ofwel een WLZ-indicatie 5,6 of 7? Dan heeft u recht op vergoeding van onze zorgkosten via het PGB. U betaalt dan zelf niets voor de zorg die wij u bieden in Woonzorghuis, behalve het lage tarief ‘wettelijke eigen bijdrage’ (zie verderop).

Wat is het pgb, en hoe kom ik eraan?

Het persoonsgebonden budget (PGB) is een voorziening waar u recht op hebt als u een zogenaamde Wlz-indicatie hebt. Dit is een indicatie die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) afgeeft, en waaruit blijkt dat u 24-uurs zorg nodig hebt. Lees meer over hoe u de CIZ-indicatie aanvraagt.

Hoeveel eigen bijdrage moet ik maandelijks betalen?

De zogenaamde eigen bijdrage is een maandelijks bedrag dat u wettelijk verplicht bent te betalen aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK) als u 24-uurs zorg krijgt. Zoals gezegd is dit bedrag inkomensafhankelijk. 

Schermafbeelding 2021-08-18 om 14.55.01.png

''Door onze kleinschalige opzet kunnen wij de zorg bieden waar wij in geloven. Inspelend op ieders unieke persoonlijkheid en meegroeiend met uw behoefte.''

Who Are We
bottom of page